Yaşam

İftar menüleri 2023: 16. gün iftar menüsü

Ramazanın tam on beş gününü geride bıraktık. Ramazan ayında iftar sofralarınıza fikir vermesi amacıyla hazırladığımız iftar menülerimizin on altıncı günündeyiz.

Bugünün menüsünde genellikle evde kenarda bırakılan sebzelerle tam bir çorba yaparak başlıyoruz. Ana yemek olarak birbirimizin damak tadını destekleyen bir tencere yemeği yapıyoruz. Kısa sürede hayran kalacağınız bir pirinç tarifi ile devam ediyoruz. Son olarak bu çeşit iftar menüsünü en klasik ama en lezzetli içeceğimizle sonlandırıyoruz.

İşte bugün on altıncı gün iftar menümüz;

16. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Hidiv çorbası,
  • tavuk bezelye yemeği,
  • müceddere pilavı,
  • Ayran

HIDIV ÇORBASI



İftar menümüze vitamini ve tokluğu ile ön planda olan khediv çorbası ile başlıyoruz. Hidiv çorbası sebzesi, meyan kökü ve sosuyla tam bir iftar çorbasıdır.

Sıcak bir başlangıç: Hidiv çorbası tarifi

bezelye yemeği



Bezelye yemeğinin en lezzetli halinin tavukla yapılanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hazır bezelyeler tezgahlardayken bu tanımı denememek mümkün değil.

Birbirleri için yapılan: tavuk bezelye tarifi

ZORLU PİRİNÇ



Müceddere pilavı, soğanlı ve yeşil mercimekli bulgur pilavının tanımıdır. Bulgur pilavı, tarifler arasında belki de en besleyici ve doyurucu olanıdır. Lezzetine doymayacağınıza, hatta bir tabak daha yemek isteyeceğinize söz veriyoruz.

Tadı ile: müceddere pilavı tarifi

AYRAN



Milli içkimiz ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Böyle bir menüye yakışacak en son şey ayran olurdu elbette! Ancak bu ayran alıştığımızdan biraz farklı.

Bol köpük ve lezzet: ayran tarifi

Afiyet olsun!

kemahhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu